Elastomeren
 Slangen
 Dempers
 Plastic, ...
 schuimplastic
 Bescherming
 Gerecycleerd rubber
 vloerbekleding
 hypalon -neopreen
 Riemen Megadyne
 Voorstelling
 Contacteer ons

Gemeentestraat 36
1083 Brussel

Kaart

Tel: 02/5112450
fax: 02/5115100
 Homepage   Fr   Nl 
RUBBER BLADEN

 

af te drukken


ELASTOMEREN

Sinds jaar en dag zijn we afnemer bij de beste Europese rubberfabrikanten en kunnen we dus garant staan voor de hoogstaande kwaliteit van onze grondstoffen.


Wij kunnen u adviseren welke kwaliteit het beste aan uw bestek beantwoordt.
De grote productenfamilies binnen ons gamma zijn:
SBR / NR: natuur rubber en Styreen-butadieenrubber (SBR) zijn de meest gebruikte elastomeren voor de productie van rubberplaat.
Hun basiskenmerken zijn goede fysische eigenschappen, een goede schuur- en scheurvastheid en een goede trek- en buigsterkte.
Deze platen worden doorgaans gebruikt voor dichtingen zoals voegen, sluitringen …CR : polychloropreen (CR) is een synthetisch rubber dat goed bestand is tegen slechte weersomstandigheden en ozon, en dat warmte- en oliebestendig is.

Het is een veelgebruikt elastomeer voor de productie van rubberplaten die onder meer bestemd zijn voor het snijden van dichtingen die tegen ozon en olie bestand moeten zijn.

EPDM en IIR: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM) is een synthetisch rubber dat uitstekend bestand is tegen slechte klimatologische omstandigheden en ozon. Het behoudt zijn eigenschappen bij hoge en lage temperaturen.

Het bezit een goede chemische weerstand, meer bepaald tegen oxiderende zuren en wordt gebruikt voor dichtingen en sluitringen in de chemische industrie.

Butyl (IIR) biedt, naast een lage doordringbaarheid voor gassen, dezelfde garanties als EPDM.
NBR : nitriel (NBR) is een synthetisch rubber dat goed bestand is tegen plantaardige en dierlijke oliën en tegen koolwaterstoffen.
Het heeft een goede trek- en buigsterkte.

In de vorm van platen wordt nitriel gebruikt voor het maken van dichtingen en beschermende bekledingen in omgevingen die aan oliën, koolwaterstoffen, … zijn blootgesteld.

Siliconen: silicoonrubbers zijn uitstekend bestand tegen hoge en lage temperaturen, tegen slechte klimatologische omstandigheden en tegen ozon.
Siliconenproducten zijn geur- en smaakloos en worden doorgaans gebruikt in medische en farmaceutische omgevingen.
Viton : Viton is een elastomeer voor gebruik in toepassingen bij heel hoge temperaturen.

Dankzij de uitstekende weerstand tegen slechte klimatologische omstandigheden en ozon is dit product geschikt voor buitentoepassingen die aan extreme omstandigheden zijn blootgesteld.

Hypalon : Hypalon is uitstekend bestand tegen slechte weersomstandigheden en ozon, en is uitermate vuur- en oliebestendig.
We worden rechtstreeks bevoorraad door het productiecentrum en werken nauw met de afdeling « techniek en ontwikkeling » van de fabriek samen.Bladen van gewoon rubber of kunstrubber in verschillende kwaliteiten en met verschillende hardheden, dikten en afmetingen voor alle toepassingen.

De meest courante kwaliteiten zijn uit voorraad verkrijgbaar in een dikte van 1 tot 30 mm. Speciale kwaliteiten en grotere diktes kunnen besteld en op korte termijn geleverd worden. Uitsnijding volgens plan en fabricage van dichtingen met gelijk welke vorm buiten de bladen.


 

 
 
 Homepage   Contact   Map